Diversiteit zie je, inclusie voel je.

Wij geloven dat mensen tot hun recht komen in veilige, geborgen omgeving. Waar onderlinge verschillen worden gezien als kansen voor ontwikkeling en groei. Wij hebben persoonlijk ervaren hoe het voelt om ‘anders’ te zijn. Het is onze primaire drijfveer om ons in te zetten voor een inclusieve en verbindende samenleving en een inclusief en verbindend bedrijfsleven.

Onze missie

We willen ondernemingen helpen bij het creëren van een inclusieve bedrijfscultuur. Wij bieden diensten die mensen helpen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling, in een zo inspirerend mogelijke omgeving.

Onze visie

In 2025 zullen organisaties beschikken over een inclusief personeelsbestand dat een afspiegeling is van de samenlevingen en markten waarin zij actief zijn. Onze inzet is om organisaties te helpen bij het bereiken van dit doel. We doen dit door het leveren van hoogwaardige adviesdiensten op maat, gericht op het bouwen van inclusieve organisatieculturen. En door te helpen bij het aantrekken, behouden en ontwikkelen van vrouwelijk en bi-cultureel talent.

Passie

We doe ons werk met passie en zijn trots op onze partners.

Transparantie

Open, duidelijk en altijd in samenwerking.

Integriteit

We zijn consistent, eerlijk en respecteren onze partners.

Excelleren

Wij proberen verwachtingen liever nog te overtreffen.

The Inclusion Partners

Lees meer over The Inclusion Partners.

Adnan-Basaran-Inclusion-Partners

Adnan Basaran

Founder The Inclusion Partners

Over Adnan Basaran

Adnan Basaran geldt als innovator op het executive search vakgebied, met een speciale focus op diversiteit en leiderschap. Met The Inclusion Partners heeft hij als missie om organisaties te helpen bij het vinden van schaars talent en het begeleiden van talent op weg naar inspirerend en transparant leiderschap. The Inclusion Partners werkt samen met een netwerk van associates met een sterke trackrecord op het terrein van L&D Services.

Adnan Basaran wordt geboren in Deventer. Hij studeert Commerciële Economie aan de Saxion Hogeschool, waarna hij enkele jaren werkt bij internationaal georiënteerde bedrijven zoals KLM en Asiahouse.

Daarop volgt een bewuste overstap naar de recruitmentwereld. Op dit gebied werkt hij 15 jaar lang en zet hij interim-management- en recruitment-divisies op bij diverse internationale organisaties, waaronder Robert Half en Morgan McKinley. Vanaf 2009 wordt hij actief als ondernemer onder de naam B&B Associates, waar hij onder andere nationale en internationale recruitmentopdrachten op senior niveau uitvoert.

Bij leadership consultancybureau NGL International richt Adnan zich voor het eerst op de financiële dienstverlening, in welk kader hij diverse internationale financiële dienstverleners en bedrijven van advies voorziet. Hij heeft tal van (inter)nationale executive search opdrachten uitgevoerd voor banken en verzekeringsmaatschappijen. Adnan gelooft sterk in diversiteit en inclusie en heeft een wereldwijd netwerk van senior bankiers (m/v) met een internationale achtergrond opgezet.

Over Tanja Smid

Tanja Smid is specialist in leiderschapsontwikkeling en heeft ruime ervaring in het adviseren, coachen en trainen van leidinggevenden en operationeel management. De ontwikkeling van mensen in (veranderende) organisaties en de uitdagingen van (top)management in deze (veranderende) omgeving zijn terugkerende thema’s in haar carrière.

Geboren in Nijmegen brengt ze haar jeugd door in verschillende delen van het land, van Limburg tot Groningen. Zo leert ze zich snel aan te passen en nieuwe relaties aan te gaan en ontdekt ze ook de ervaring van ‘anders’ zijn.

Bijna 10 jaar werkt ze bij KPN Telecom. Hier vervult ze verschillende managementfuncties en is ze verantwoordelijk voor veranderingsprojecten op het gebied van kwaliteit en HR-issues. In 2001 start ze haar eigen bedrijf en sindsdien begeleidt ze managementteams, managers en professionals bij thema’s als persoonlijk leiderschap, teameffectiviteit en inclusiviteit. Ze gelooft sterk dat in inclusief leiderschap een driver is voor ‘organizational excellence’. Tanja studeerde organisatiepsychologie en is daarnaast opgeleid in Systemic Work, Group Dynamics, Change Management en Inclusive Leadership. Naast de Inclusion Partners is Tanja verbonden aan GITP HR Consultancy en Hogeschool Utrecht. Haar boek over het managen van mensen (Leidinggeven doe je zo!, 2013) is nog steeds populair bij het operationele management in Nederland.

Tanja-Smid-Inclusion-Partners

Tanja Smid

Thomas-Houdijk-Inclusion-Partners

Thomas Houdijk

Over Thomas Houdijk

In de afgelopen 15 jaar heeft Thomas Houdijk zich ontwikkeld tot senior coach, trainer en facilitator die grote, kennisintensieve organisaties ondersteunt bij de ontwikkeling van hun senior professionals en leiders. Hij gelooft sterk dat de effectiviteit van organisaties versterkt wordt door ‘luisterend’ en inclusief (persoonlijk) leiderschap, en werkt in dit kader internationaal samen met andere professionals.

Geboren in Gouda, studeert hij na zijn diensttijd Business Administration aan de Rotterdam School of Management (MScBA). Hij werkt daarna als HR-business partner en manager voor Heineken en ICL (Fujitsu) voordat hij de stap zet naar het psychometrische HR-consultancy bureau Cubiks als managing consultant.

Na 12 jaar internationaal advies start Thomas in 2014 zijn eigen bedrijf als zelfstandige L&D-professional. In deze hoedanigheid werkt hij zowel voor zijn eigen klanten als voor The Inclusion Partners. Thomas is een chartered coach (NOBCO/EMCC) en NLP, TA en MBTI gecertificeerd.

.

Over Ingrid de Bruijn

Ingrid de Bruijn is een ervaren coach/trainer, gericht op het faciliteren van zowel individuele ontwikkeling als teamontwikkeling. Zij heeft meer dan tien jaar ervaring met het ontwerpen en uitvoeren van (maatwerk-)programma’s voor internationale organisaties, onder meer gericht op het verbeteren van teamcohesie en -effectiviteit, communicatie, leiderschap en verandermanagement.

In haar overtuiging is het faciliteren van een inclusieve omgeving noodzakelijk voor zowel een vruchtbare individuele ontwikkeling als een gezonde teamontwikkeling. Ze acht het geaccepteerd en gerespecteerd worden van iemands eigenheid binnen een groep een belangrijke voorwaarde voor zelfverwezenlijking.

Ingrid studeert aan de Universiteit van Maastricht waar ze een master in de exacte wetenschappen in International Business behaalt. Daarna werkt ze in diverse rekruterings- en management-development-functies bij een groot ICT-bedrijf.  Vervolgens werkt ze meer dan tien jaar bij een internationaal HR-adviesbureau (Cubiks), waar ze deel uitmaakt van een internationaal team van professionals. Daardoor ontwikkelt ze een bijzondere radar voor cultureel bewustzijn en culturele gevoeligheden. Bovendien is ze getrouwd met een partner met een andere culturele achtergrond en ervaart ze dagelijks persoonlijk de wonderen en uitdagingen van culturele verschillen in een relatie.

In 2018 besluit Ingrid haar eigen bedrijf te starten en is nu verbonden aan The Inclusion Partners. Tijdens haar carrière heeft zij studies en cursussen gevolgd op het gebied van coaching, systemisch werk en psychologie van Jung. Ze is TA, NLP en MBTI gecertificeerd.

Ingrid-de-Bruijn-Inclusion-Partners

Ingrid de Bruijn

The-Inclusion-Partners-Frederieke-Venderbosch

Frederieke Venderbosch

Over Frederieke Venderbosch

Frederieke Venderbosch is specialist in talent-identificatie en leiderschapsontwikkeling in multiculturele omgevingen. Ze heeft meer dan tien jaar ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van individuele assessment en development centers, en heeft tal van HR-professionals en -managers getraind in een breed scala aan issues met betrekking tot leiderschapsontwikkeling.

Frederieke begint haar eerste buitenlandse avontuur op 18-jarige leeftijd, als ze naar de VS verhuist voor een uitwisselingsjaar. Deze stap leidt tot een grote interesse in verschillende culturen en in meer overzeese avonturen. Ze woont en werkt in diverse landen in Europa, Oost-Afrika en Zuidoost-Azië.

Frederieke is ruim tien jaar actief voor internationaal HR-adviesbureau Cubiks als assessor, trainer, facilitator en coach. Veel van haar klanten opereren internationaal en dit stelt haar in staat om opdrachten in heel Europa uit te voeren. In 2010 neemt ze een sabbatical en doet vrijwilligerswerk in Tanzania voor VSO. Als HR Development Advisor traint en coacht ze het managementteam van een lokale NGO in leiderschapsvaardigheden. Daarna werkt Frederieke samen met Cubiks in Kuala Lumpur, Maleisië. Daar ondersteunt ze lokale en internationale organisaties bij het werven en ontwikkelen van hun leiderschapstalent.

Na meer dan tien jaar internationaal advies en verblijf in Maleisië, besluit Frederieke om terug te keren naar Nederland. Daar start ze haar eigen bedrijf en is nu geassocieerd met The Inclusion Partners. Frederieke heeft een Master in HR-studies aan de Universiteit van Tilburg.

Over José Martis

José Martis werkt al twee decennia als HRM-professional en is sinds vijf jaar tevens actief als prestatiecoach, waarvoor hij een opleiding heeft gevolgd aan het MMS Institute. Hij heeft ruime ervaring met het werken met jonge professionals en in het bijzonder met vrouwelijk talent.

Zelf behorend tot een culturele minderheid, is José uit eerste hand bekend met de uitdagingen van diversiteit. Hij is ervan overtuigd dat elk mens over een intrinsieke bron aan vaardigheden en talenten beschikt om obstakels te overwinnen, carrieredoelen te bereiken en het het beste uit het leven te halen.

Zijn coachingsessies zijn erop gericht om mensen weer toegang te geven tot die vaardigheden en talenten, zodat ze weer controle krijgen over hun eigen leven en hun eigen lot.

Inclusion-Partners-Jose-Martis@2x

José Martis

Inclusion-Partners-Hayat-Chidi

Hayat Chidi

Over Hayat Chidi

Hayat Chidi, 42 jaar, is na de officiersopleiding aan de Nederlandse Politie Academie, een decennium lang werkzaam geweest bij de politie als leidinggevende (primair politie proces, Recherche en Service), hulpofficier van justitie en ambtelijk secretaris van de Korpsleiding.
In die jaren heeft Hayat inzichten opgedaan omtrent het omgaan met diversiteit, zowel in de eigen organisatie als op straat tijdens het werk.

Sinds 2010 geeft Hayat trainingen, en advies op maat, vanuit haar eigen bedrijf:

  • hoe complex is een diverse samenleving/maatschappij?
  • heb je een divers team nodig om met diversiteit ‘buiten’ om te gaan?
  • welke capaciteiten en kwaliteiten kunnen aangeboord worden in een divers team?
  • hoe manage je diversiteit?

Sinds 2018 is Hayat extern docent aan de Politie Academie, bij de Unit Vreemdelingenpolitie.
Zij heeft kennis en expertise van maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen ten aanzien van de multiculturele samenleving.
Daarnaast bekleedt zij diverse bestuursfuncties en heeft zitting in een Raad van Toezicht (profit en non-profit)

Ontmoet The Inclusion Partners

Neem contact met ons op en wij vertellen u hoe we kunnen helpen.

[opn_navigator nav_distance=”14″ nav_opacity=”1″ icon_size=”18″ disable_on=”disable_on_767″ bg_color=”rgba(196,196,196,0.61)” icon_color=”rgba(255,255,255,0.59)” icon_hover_color=”#f5445d” tooltip_background_color=”#f5445d” tooltip_custom_color=”#ffffff” tooltip_border_radius=”4″ tooltip_bubble=”on” tooltip_autoshow=”on” tooltip_font_size=”15″ scroll_effect=”easeInOutQuad” tooltip_padding=”padding-top:12px;padding-right:18px;padding-bottom:12px;padding-left:18px;”][opn_navigator_item title=”Over ons” target_link=”#about”][opn_navigator_item title=”The Partners” target_link=”#partners”][opn_navigator_item title=”Adnan Basaran” target_link=”#adnan”][opn_navigator_item title=”Tanja Smid” target_link=”#tanja”][opn_navigator_item title=”Thomas Houdijk” target_link=”#thomas”][opn_navigator_item title=”Ingrid de Bruijn” target_link=”#ingrid”][opn_navigator_item title=”Frederieke Venderbosch” target_link=”#frederieke”][opn_navigator_item title=”José Martis” target_link=”#jose”][opn_navigator_item title=”Suzanne Leclaire” target_link=”#suzanne”][opn_navigator_item title=”Contactgegevens” target_link=”#Getintouch”][/opn_navigator]


Yes, I understand and agree my personal data will be stored.